jump to navigation

Srđan Milić: Očekujem inicijativu predsjednika Vujanovića u vezi izbora October 8, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

snpPredsjednik Filip Vujanović za ponedjeljak je zakazao sastanak sa liderima opozicije, a Srđan Milić, Andrija Mandić i Nebojša Medojević će u ponedjeljak ujutru, uoči odlaska kod Vujanovića, dogovoriti što će mu predložiti da uradi da bi se organizovani kriminal odstranio iz izbornih procesa.

Vođa SNP-a Srđan Milić kazao je juče “Vijestima” da će on na sastanku sa Mandićem i Medojevićem jasno definisati “nešto što će iznijeti kao predlog, kao pisani dokument ili kao neki drugi oblik inicijative”. Upitan na koji način Vujanović, s obzirom na ingerencije, može uticati na odstranjivanje organizovanog kriminala iz izbornih procesa, Milić je rekao da ne smatra da je funkcija predsjednika države protokolarna.

“Sa njim će razgovarati tri čovjeka koja su učestvovala na predsjedničkim izborima. Možda mi nemamo informacije koje on ima. Njegov savjetnik za bezbjednost je dugo godina bio u vrhu MUP-a, predsjednik države dobija izvještaje od ANB i Uprave policije o svim bezbjednosnim prijetnjma u Crnoj Gori, a ja mislim da je organizovani kriminal najveća prijetnja po bezbjednost Crne Gore. Ja očekujem inicijativu od g. Vujanovića”, rekao je Milić.

Vujanović je juče saopštio da će “razmijeniti mišljenje o usaglašavanju izbornog zakonodavstva sa Ustavom i stvaranju jedinstvenog fronta borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”.

Milić je ocijenio da će liderima opozicije biti veoma dragocjeno da čuju mišljenje o organizovanom kriminalu predsjednika Crne Gore koji je obavljao funkcije i ministra pravde, policije, predsjednika Skupštine i premijera.

“Mislim da smo prebolovali dječje bolesti i da svi znamo da u Crnoj Gori postoji organizovani kriminal. Treba vidjeti kakva je percepcija o postojanju organizovanog kriminala, da li ima reperkusija na budžet, na ljudska prava… Da li Vujanović u inostranstvu, gdje predstavlja Crnu Goru, ima problema jer se iz izvještaja u izvještaj međunarodnih organizacija i institucija ponavljaju ocjene o organizovanom kriminalu i korupciji u Crnoj Gori? Ima sasvim dovoljno prostora za dijalog”, rekao je Milić.

On je podvukao da za izborni proces u Kotoru ne postoji izborni legalitet, te da je veliko pitanje šta će biti za izbore na Cetinju i u Mojkovcu s obzirom na to da radna grupa za usaglašavanje izbornog zakonodavstva sa Ustavom nije završila posao.

Vijesti, 8. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: