jump to navigation

Filip Vujanović zakazao razgovor o izborima sa opozicionim liderima za 12. oktobar October 7, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović razgovaraće sa liderima tri najjače opozicione stranke o izbornom zakonodavstvu i borbi protiv organizovanog krimininala u ponedjeljak, 12. oktobra.

Vujanović će razgovarati sa predsjednicima Socijalističke narodne partije, Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene Srđanom Milićem, Andrijom Mandićem i Nebojšom Medojevićem.

»Sastanak na kome bi se razmijenilo mišljenje o usaglašavanju izbornog zakonodavstva sa Ustavom Crne Gore i stvaranju jedinstvenog fronta borbe protiv organizovanog kriminala, Predsjednik Crne Gore je zakazao za ponedjeljak«, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Zahtjev za susret crnogorskog predsjednika sa liderima opozicije inicirao je Milić. On je, u pismu Vujanoviću, ocijenio da bi pomenuta pitanja trebalo da budu od strateškog značaja za sve u Crnoj Gori.

»Ne smijemo dozvoliti da organizovane kriminalne grupe ugrožavaju snagu i autoritet države ili dopustiti iluziju da one mogu biti jače od države«.

»Neke stvari iz prošlosti nas povezuju, neke nas dijele, to nas ne smije sprječavati da se zajedničkim problemima i izazovima pristupi na zajednički način i kroz saradnju«, naveo je Milić.

On je, na konferenciji za novinare, 2.oktobra, ocijenio da bi bilo čudno da opozicija poslije optužbi da su na izborima na Žabljaku u kampanji Demokratske partije socijalista učestvovale ličnosti iz Bijele knjige kriminala “odradi “ izbore u Kotoru, Cetinju i Mojkovcu.

“Valjda je svima u Crnoj Gori jasno šta ćemo uraditi ukoliko ne bude iskazana volja za borbu protiv kriminala. Postoje samo dva načina, ili učestvujete na izborima ili ne. Ako treba da simuliramo demokratiju, mi na tim izborima nećemo učestvovati”, rekao je on.

Milić je kazao da opozicioni predstavnici smatraju potrebnim da Vujanoviću saopšte probleme sa kojima se suočavaju.

“Probleme koji danas okupiraju Crnu Goru treba da riješimo ovdje a ne da tražimo pomoć sa strane. Konačno poslije dvije i po godine, i sa nivoa institucije predsjednika države, očekujemo punu podršku Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost u borbi protiv nosilaca organizovanog kriminala u Crnoj Gori”, rekao je Milić.

On smatra da opozicija ne postavlja nerealne zahtjeve. “Ne postavljamo zahtjeve koji se odnose na poziciju SNP-a, PZP-a ili NOVE, već postavljamo zahtjeve u odnosu na poziciju svih građana Crne Gore”.

“Svi izbori nemaju smisla ukoliko na njima sa jedne strane učestvuju pojedinačno ili zajedno opozicione partije, a sa druge, ne borite se protiv DPS-a, već protiv onih koji se nalaze u Bijeloj knjizi kriminala”, rekao je on.

Mina, 7. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: