jump to navigation

Vjerovanje u sebe je uslov za vjerovanje u dobru ideju October 6, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Da smo bar jednom bili ljudi ne bismo danas pričali o čemu pričamo. Ono što moramo priznati je kukavičluk koji se posle dvije decenije strahovladanja uvukao u ovaj nesrećni narod. Stvari su vrlo jednostavne i ne treba izmišljati toplu vodu. Bojkot izbora će biti samo jos jedna suluda ideja u nizu ako prije toga ne uradimo ono najvažnije a to je bojkot nas samih (svak’ za sebe pojedinačno). A to ćemo najbolje uraditi tako što ćemo odagnati svaku pesimističnu pomisao da će nam ovako biti i sledećih dvadeset godina i time opravdavati sve ono sto nam se dešavalo, što nam se dešava sad i što će nam se dešavati u budućnosti.

Kad budemo vjerovali u sebe, onda ćemo vjerovati i u svaku dobru ideju. Onda više neće biti ni tolikog broja apstinenata i u ljudima bi preovladao duh zajedništva kao sto je to bilo u vrijeme Narodne sloge.
Kad čujem (na svu sreću u zadnje vrijeme rijetke) komentare koji još uvijek zadiru u podjele, džigerice mi se okreću pri pomisli na sve zlo koje smo jedni drugima nanijeli međusobno se prepucavajuci a sve usput “plesajuci” uz kukavne melodije njihovih prefiganih i na sve spremnih orkestara.

Bez narodne sloge nema nista od ovog posla i ko nije u stanju da prihvati različitosti…vjerske, nacionalne, jezicke… bolje da nigdje javno ne pusta glasa jer će time samo dokazati da je protiv svega što se mora uraditi da bi se konačno stalo na kraj plaćenicima i režimlijama.
Prvo u borbu sa kukavičlukom u sopstvenim redovima tj. familijama.
Optimizam i no sikiriki…

Bloger Mala Sirena, FB Nebojša Medojević Wall, 6.oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: