jump to navigation

Medojević: Sljedeći korak mora biti u pravcu bojkota svih insistucija sistema, ali ne zavisi sve od nas October 5, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

medojevicLider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je juče da bi opozicija, nakon lokalnih izbora, trebala da bojkotuje i sve institucije sistema, ali da taj korak zahtijeva snažniju podršku međunarodne zajednice. On je objasnio da je za odluku o bojkotu lokalnih izbora dovoljan zajednički stav tri najjače opozicione partije, dok bojkot institucija, kako je kazao, iziskuje bolju organizaciju, veće opoziciono jedinstvo i podršku javnosti.

„Sljedeći korak mora biti upravo u pravcu bojkota svih insistucija sistema, o izlasku iz svih lokalnih parlamentata i u insistiranju na krizi identiteta svih vlasti, jer su pravljene na pokradenim izborima i uz pomoć organizovanog kriminala“.

„Da ne bude dileme – nama je preča smjena totalitarnog režima nego nekoliko fotelja u parlamentu, članstva u odborima ili skupštinskih plata. Ali, ne zavisi sve od nas“, rekao je Medojević.

On je dodao da bojkot lokalnih izbora jeste veliki politički pritisak, ali da nikoga u DPS-u neće zabrinuti i natjerati da organizuje poštene izbore.

Šef PzP-a je kazao da bojkot lokalnih izbora svakao ima smisla i da se on nameće kao novi vid borbe protiv režima.

Rekao je da se Đukanovićeva vlast ne može pobijediti na izborima i da će se zato novim načinom djelovanja osporiti legitimitet političkog sistema.

„Režim se na izborima ne može pobijediti, ali ne zato što ima kvalitetnije programe, i kandidate, već zato što su u funkciji pobjede zloupotrijebljene sve državne institucije, kompletne javne finansije, svi vladini programi”, kazao je Medojević.

On je podsjetio da do skoro vrijeme za bojkot nije bilo zrelo, jer je trebalo najprije utvrditi da li neka od opozicionih stranaka hoće koalicionu saradnju sa DPS-om.

Dodao je da je opozicija propustila brojne šanse, poput jedinstvene izborne liste, ali da sada ima priliku da se iskupi za promašaje.

„Sada nam se pruža šansa da krenemo svi zajedno da delegitimišemo ovaj režim, a početak te priče je bojkot izbora. PzP je dao svoj doprinos i predlažemo da to uradimo na svim lokalnim izborima. To je mnogo efikasniji način borbe protiv režima od izlaska na izbore koji su unaprijed namješteni i pokradeni“, kazao je Medojević.

On je kazao da su građani konačno prepoznali igru vlasti i da opasnost državi ne prijeti od nekih opozicionih partija, već od „nezajažljivih apetita porodice i organizovanog kriminala“.

Medojević je kazao da više nema nikakvog povjerenja u misiju OEBS-a u Crnoj Gori i njenu šeficu Paraskivu Badesku.

„I ovaj predsjednik misije OEBS u Podgorici, kao i onaj prošli, jasno pokazuju da su advokati ove korumpirane vlasti. Zato se na njih ne možemo oslanjati i računati da će nam pomoći u demokratskoj borbi“, kazao je Medojević.

Vijesti, 5. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: