jump to navigation

Emil Kriještorac: Buduće učestvovanje na izborima davaće legitimitet ovoj neodgovornoj vlasti October 5, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

05. 10 – U susret predsjedničkim izborima u Kotoru 8. novembra, pitali smo Emila Kriještorca, šefa kluba odbornika Narodne stranke u kotorskom parlamentu i funkcionera ove stranke, da li ima istine u čaršijskim pričama oko njegove kandidature ispred opozicije za predsjednika opštine Kotor.

Takvih razmišljanja je bilo od strane određenih političkih subjekata, kazao nam je Kriještorac, ali su ova razmišljanja daleko od realnosti iako su mi laskala, odgovorio je on.

Što se tiče opozicije u Kotoru postignut je visok stepen saglasnosti o aktivnom bojkotu ovih izbora, odnosno da opozicija nema svog kandidata za izbore.

„Mi ćemo to raditi sve dok ne stvorimo pretpostavke da izbori budu slobodni, fer i demokratski, sve dok oni zaista ne budu nadmetanje programa i kvaliteta ličnosti, sve dok junaci bijele knjige ne budu iza rešetaka, i sve dok javni servis ne prestane da bude servis DPS-a“, kazao je Kriještorac za Skala radio.

“Možemo postaviti sebi još jedno pitanje – da li smatramo da aktuelna gradonačelnica zaslužuje da ponovo bude izabrana na predstojećim izborima? Naravno, odgovor je ne. Da li takav kandidat zaslužuje podršku veću od 2-3%? Ne. Ako na izborima osvoji 60 do 70 odsto, šta je to? Svakako nije slobodno izražena volja građana.”

“Davati na izborima legitimitet ovoj vlasti, isto je tako neodgovorno baš kao što je i njihova vladavina neodgovorna.
Kada stvorimo demokratski ambijent u kome će izbori biti istinsko nadmetanje kvaliteta programa i ličnosti, gdje će pobjeđivati sposobniji, obrazovaniji, elokventniji, stručniji, odgovorniji, i pošteniji, onda ćemo učestvovati na takvim izborima.
Sve su opozicione stranke saglasne da treba bojkotovati izbore u Kotoru, ostalo je samo da neke stranke to odluče na svojim organima, ali u međusobnim konsultacijama mi smo svi saglasni da ne treba ići na predstojeće izbore u Kotoru.”
“Ja mogu samo kao odgovor na ovo pitanje da skrenem pažnju javnosti da je Narodna sranka na prethodnim izborima koji su održani u martu ove godine imala preko 20 primjedbi Republičkoj izbornoj komisiji gdje je u dvadeset slučajeva flagrantno prekršen zakon. Naše primjdbe su ekspresno odbijene.
Mi smo svjeni da učestvovanje na ovim izborima ubuduće davaće legitimitet ovoj neodgovornoj vlasti. I niko nas neće, kao opozicionare, sjutra abolirati za to što je ova vlast ovoliko vladala i što ima ovako katastrofalne rezultate svoje vladavine.”
“Primjer mog odnosa prema odborničkoj funkciji koja mi je dodijeljena od strane građana, a koji je bio krajnje korektan i odgovoran, a naravno ne po subjektinom viđenju već po izvještajima koje radi skupštinska služba, jasno govori o tome da kod nas demokratija nije ostvarena, jer ako vi ne možete valorizovati u političkom smislu svoj rad, a neko može valorizovati nerad i neodgovornost prema svojim obavezama, onda tu nešto nije u redu, prije svega u demokratiji.”

Radio Skala, 5. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: