jump to navigation

Andrija Popović (LP), koalicioni partner DPS: Očekujem dobar rezultat na izborima za gradonačelnika Kotora October 4, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

popovicBojkot izbora mora biti sveobuhvatan i nema smisla samo na lokalnom nivou, ocijenio je lider Liberalne partije Andrija Popović. On je kazao da je bojkot legitiman vid stranačke i izborne borbe, ali da ne vidi smisao njegovog sprovođenja na lokalnim izborima, gdje se odlučuje o komunalnim problemima ljudi.

„Bojkot mora biti sveobuhvatan, sa podnošenjem ostavki opozicionih poslanika i odbornika u državnom i lokalnim parlamentima, izlaskom iz lokalnih vlasti i zahtjevom za raspisivanjem prvih demokratskih parlamentarnih izbora, uz podršku međunarodne zajednice, zbog nedemokratskog ambijenta i zloupotrebe institucija i resursa od vlasti“, kazao je Popović.

On je upozorio i na lagano projektovanje izbornog rezultata u zemlji malih brojki, gdje, kako je rekao, režim u svakom momentu kontroliše trećinu biračkog tijela.

„Takav eventualni sporazum ponuđen od parlamentarnih opozicionih partija, vjerujem da bi LP prihvatila. Sve ostalo je neozbiljno i uvijek ga najvise guraju one stranke, koje imaju najmanje šansi na pojedinim lokalnim izborima ili izborima za predsjednika opštine“, ocijenio je Popović.

On očekuje dobar rezultat na izborima za gradonačelnika Kotora, koji će liberalima dati vjetar u leđa za sve naredne izbore i na neki način anulirati gubitak parlamentarnog statusa.

„Da pokažemo javnosti da je liberalima mjesto u Prvoj ligi i da je neprirodna Crna Gora bez nas u državnom parlamentu“.

„Nemamo iluzija da se u našoj drzavi nešto može brzo promijeniti, ali Kotor može biti prekretnica u demokratskom smislu, jer je to grad koji je crnogorska perjanica u mnogo čemu, na listi svjetske prirodne i kulturne baštine u kojem se nalazi oko 60 odsto spomeničkog blaga Crne Gore i u tome ću traziti svoju šansu“, kazao je Popović.

On smatra da, analizirajuci rezultate posljednjih parlamentarnih izbora u Kotoru, opozicija lako može doći do jedinog pobjedničkog recepta. „Da li imaju snage za tako nešto, veliko je pitanje“.

Popović, koji je kandidat LP za gradonačelnika, najavio je da će njegova kampanja biti finansijski skromna i pozitivna i obećao biračima da će u njegov tim biti uključeni nestranačke ugledne i stručne ličnosti.

„Poslije izbora za gradonačelnika, u narednom petogodišnjem periodu biće završene sve započete kapitalne investicije u Opštini. To su projekti lokalnih DPS-a, SDP-a i LP, kojima se kasnije priključio HGI, započeti prije nekoliko godina i nije važno ko će ih završiti kao prvi čovjek Opštine“, kazao je on.

Popović ističe da, shodno čuvenom olimpijskom geslu “brže, više, jače“ funkciju gradonacelnika može obavljati najbolje, a posebnu pažnju usmjeriće ka ravnomjernom ulaganju u sve djelove Opstine.

„Najveća prednost u odnosu na sve ostale kandidate stranaka je što ću biti nezavisan u odnosu na direktive iz Podgorice“, poručio je lider LP.

On je kazao da se LP nalazi u stanju finansijske i organizacione konsolidacije, poslije gubitka parlamentarnog statusa i gubitka priliva sredstava iz državnog budžeta.

„Nama predstojeći izbori dolaze zbog toga u nevrijeme, ali su nam i šansa za jačanje partije, naročito sto je posljednje ispitivanje javnog mnijenja pokazalo naš značajan rast u odnosu na rezultat na parlamentarnim izborima. Ako uspijemo da riješimo finansijske nedaće, za ovo kratko vrijeme, sigurno je da ćemo učestvovati na izborima na Cetinju i Mojkovcu“, rekao je Popović.

On je podsjetio da je na posljednjim parlamentarnim izborima najbolji rezultat koalicije LP i Demokratskog centra bio na Cetinju, gdje su dobili podršku preko devet odsto izašlih birača. „Mislim da bi ta koalicija i još proširena mogla da postigne iznenađujuće dobar rezultat“.

„Što se tice Mojkovca, našom krivicom nemamo partijsku infrastrukturu, iako imamo poziva da se angažujemo i u njemu smo imali znacajan rast na poslednjim izborima“, kazao je Popović.

On je ocijenio da će dobar dio bivših liberala, koji su iz raznih razloga napustali „naše redove“ u dugom vremenskom periodu, podržati LP.

„Ipak smo mi jedini kao politička partija ostali da branimo čast sjajnog pokreta liberalne demokratije, koji je spasio obraz Crnoj Gori u, bez sumnje, najsramnijem periodu naše novije istorije, posljednjoj deceniji prošlog vijeka“.

„Novi program partije koji se radi a koji treba da se prilagodi novom vremenu i zahtjevima evropske liberalne demokratije sa osnovnim ciljevima dostizanja slobode i vladavine prava, privući će puno mladih ljudi“, ocijenio je Popović.

Mina, 4 oktobar

Advertisements

Comments»

1. ana - October 5, 2009

Bojkot obavezno, vidis li sto ti je ministar Micunovic radio tvom partijskom kolegi i sta radi Cetinjanima


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: