jump to navigation

Srđan Milić: Vujanović je ozbiljan i odgovoran čovjek, očekujem da će izaći u susret October 3, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

snpPredsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić je juče ponovio poziv predsjedniku Filipu Vujanoviću da organizuje sastanak sa liderima opozicionih partija na kome bi razgovarali o uslovima pod kojima bi bili održani izbori u Kotoru, Cetinju i Mojkovcu.

Milić je kazao da očekuje da će Vujanović izaći u susret inicijativi opozicionih partija i organizovati sastanak, pojašnjavajući da bi u suprotnom opozicija mogla bojkotovati predstojeće lokalne izbore.

“Kako bi bilo omogućeno da se ne desi da izbori budu bojkotovani, ako se ne usaglasi izborno zakonodavstvo i ako i DPS, kao što je to pokazala opozicija, jasno ne stane u front borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije… Svi izbori nemaju smisla ukoliko na njima sa jedne strane učestvuju pojedinačno ili zajedno opozicione partije, a sa druge, ne borite se protiv DPS-a, već protiv onih koji se nalaze u Bijeloj knjizi kriminala”, rekao je Milić na konferenciji za novinare.

Predstavnici parlamentarnih opozicionih partija ranije su najavili mogućnost bojkota lokalnih izbora u Kotoru, Cetinju i Mojkovcu, pojašnjavajući to očekivanjima da će u predizbornoj kampanji osim vladajuće koalicije učestvovati i kriminalni krugovi. Iz opozicionih krugova tada je najavljeno da će najverovatnije bojkotovati izbore u Prijestonici, dok će u Kotoru stati iza zajedničkog kandidata za predsjednika opštine a u Mojkovcu iza zajedničke odborničke liste. Iza inicijative za susret sa Vujanovićem stali su lideri sve tri parlamentarne opozicione partije.

Milić smatra da bi sastanku posebnu ozbiljnost dala činjenica da bi na njemu učestvovala sva četiri kandidata za predsjednika Crne Gore sa izbora 2008. godine. “Vujanović je ozbiljan i odgovoran čovjek koji će uraditi ono što se od njega očekuje”.

Na pitanje da li će bojkotovati izbore ako Vujanović ne zakaže sastanak do 14. oktobra, kada ističe rok za prijavu izbornih listi, Milić je kazao da opozicija neće pristati na simuliranje demokratije. On je objasnio da da bi bilo čudno da poslije optužbi da su na izborima na Žabljaku u kampanji DPS-a učestvovale ličnosti iz Bijele knjige kriminala opozicija “odradi“ izbore u Kotoru, Cetinju i Mojkovcu.

“Valjda je svima u Crnoj Gori jasno šta ćemo uraditi ukoliko ne bude iskazana volja za borbu protiv kriminala. Postoje samo dva načina, ili učestvujete na izborima ili ne. Ako treba da simuliramo demokratiju, mi na tim izborima nećemo učestvovati”, rekao je on.

Vijesti

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: