jump to navigation

PzP: aktivni bojkot svih započetih izbornih procesa October 3, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Pokret za promjene smatra da je, u ovom trenutku, aktivni bojkot svih započetih izbornih procesa jedini primjeren i djelotvoran metod političke borbe, navodeći da u tome očekuju podršku ostalih opozicionih partija i šire demokratske javnosti.

Predsjedništvo PZP-a je, na danas održanoj sjednici, razmatralo pitanje nastupa na predstojećim lokalnim izborima na Cetinju i u Mojkovcu, kao i na izborima za gradonačelnika Kotora.

„Predsjedništvo PZP-a je jedinstveno na stanovištu da je nužno hitno započeti delegitimizovanje ovog autokratskog režima, i da je u ovom trenutku aktivni bojkot svih započetih izbornih procesa jedini primjeren i djelotvoran metod političke borbe, i za taj svoj zaključak očekuje podršku ostalih opozicionih partija i šire demokratske javnosti“, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo PZP-a prihvatilo je inicjativu cetinjskog odbora stranke, i uvažavajući unutaropozicioni dogovor, odlučilo da Glavnom odboru predloži da prihvati odluku cetinjskog odbora o aktivnom bojkotu izbora u tom gradu.

„Istovremeno, Predsjednistvo PzP poziva kolege iz Socijelističke narodne partije i Nove srpske demokratije da se što prije izjasne o bojkotu izbora u Kotoru i Mojkovcu kako bi poslali snažnu poruku domaćoj i međunarodnoj demokratskoj javosti o autokratskom karakteru ovog režima, zarobljenosti institucija i nepostojanju minimalnih demokratskioh ulslova za održavanje regularnih izbora“, stoji u saopštenju pres službe PZP-a.

Mina

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: