jump to navigation

Medojević: Sada je vazno da ovo polako preraste u opštedruštveni pokret otpora jednom autokratskom rezimu October 3, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Predsjedništvo PzP je podržalo inicijativu opštinskog odbora za aktivni bojkot izbora na Cetinju. Pozvali smo SNP i NOVU da nam se pridruže…počelo je.
A PzP sa samo 6,2% ne može sama sprovesti u djelo tako obiman i značajan projekat kakav je bojkot. Neophodno je jedinstvo opozicije i podrška najšire demokratske javnosti. Mi smo nas dio dogovora u ovoj fazi ispunili. Sad cekamo SNP i NOVU koje se morali izjasnitiu narednih 10 dana. Ako odradimo efikasno ova dio dogovora, ostvaraju se uslovi za naredne poteze, korak po korak..Ovo je osjetljiv politcki trenutak za CG, bolje dobro isplanirati nego se zailjetati glavom bez obzira. I ranije je opzoicija imala takvih izleta koji se nijesu zavrsili slavno.
Dogovor je da PzP saopsti za Cetinje,  SNP za KO i Mojkovac. Mi smo dobili stav od naseg OO sa Cetinja i Predsjednistvo je uvazilo stav Cetinjana. Sad čekamo SNP i NOVU jer bi puni efekat bio da opozicija bude jednistvena u borbi za fer i demokratske izbore.
Sada je vazno da ovo polako preraste u opštedruštveni pokret otpora jednom autokratskom rezimu. PzP je za opšti bojkot. Nema ovde prostora za neko taktiziranje i nijansiranje. Odluka o bojkotu izbora i institucija je vrlo radikalan politički potez, ali mislim da je primjeren stanju u kome se nalazi crnogorsko društvo danas.
Negdje mora da se podvuče crta i da se izborimo za fer i poštene izbore.
S druge strane , zbog niza propusta ovog režima i skandala, raste antirežimsko raspolozenje naroda, mladih, radnika. Ovaj režim sa svojim hipotekama i vezama sa organizovanim kriminalom predstalja najveći teret Crne Gore danas. PzP nije kalkulisala kada su u pitanju hrabri potezi koji idu ka ostvarenju nekog opšteg cilja
Dolaze neki dobri signali sa važnih adresa, Vašingtona, Brisela. Milo je bijesan kada mu se pomene Nebojša Medojevic i PzP. Nije mi djelovao srećan i zadovoljan. Naprotiv. Bliži mu se kraj puta.
Podigao je sva njegova udruzenja, lobiste, novinare, diplomatiju samo da minimizira efekte mog pisma Muru i provaljavanja njegove najave odlaska.
Polako se slazu kockice.
FB NM Wall
Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: