jump to navigation

DPS optužio Slavka Perovića da daje instrukcije opoziciji i nameće ideju o bojkotu October 3, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

kovacevicLideri crnogorske opozicije, šta god da odluče u vezi predstojećih izbora, zadržaće epitet licenciranih političkih gubitnika, ocijenjeno je danas iz Demokratske partije socijalista. Lideri opozicije juče su poručili da nijedna opoziciona parlamentarna stranka neće svojim učešćem na izborima dati legitimitet nedemokratskom izbornom procesu. Portparol Rajko Kovačević je kazao da se dio crnogorske opozicije nalazi pred ključnom dilemom  koju treba da riješi do nastupajućih lokalnih izbora u Kotoru, Cetinju i Mojkovcu.

»To je odluka o tome koji je od dva modela sigurnog izbornog poraza lakše podnošljiv za njih. Učešće ili bojkot«, kazao je Kovačević. Prema njegovim riječima, očigledan deficit bilo kakvih argumenata za bojkot izbora, opoziciji je ključni problem za odbranu takvog stava.

»A sa druge strane, iz njihovih partijskih organa u opštinama gdje se izbori održavaju prezentiraju im se još slabiji argumenti za nadu u bilo kakav uspjeh ukoliko na njima učestvuju. Pojedinačno ili udruženo, svejedno«, kazao je Kovačević. Zato, kaže on, njihovi lideri iznose oprečne stavove po ovom pitanju o kome su se navodno usaglasili.

»Očigledno se „kupuje“ vrijeme i čekaju dodatne instrukcije od onih koji su nekada imali svoje političke partije u Crnoj Gori, a sada im iz inostranstva nameću ideju o bojkotu«.

»No njima je lakše, jer su oni svoje partije i rejtinge odavno ugasili, tako da eksperimentisanje sa bezidejnom crnogorskom opozicijom upražnjavaju iz hobija«, kazao je Kovačević.

Mina,  DNMN, 2. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: