jump to navigation

Koča Pavlović: Od jedinstvenog opozicionog bojkota Đukanoviću se diže kosa na glavi October 1, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

kocaDanašnji napad crnogorskog premijera na PZP i Nebojšu Medojevića ukazuje na više zaključaka.

Prvi zaključak je svima poznat – radi se o patološkoj mržnji šefa režima prema najupornijem opozicionaru i najopasnijoj opoziciji. Koliko juče Đukanović je ustvrdio da su g.Medojević i PZP glavna prijetnja njegovoj ličnoj bezbjednosti. Dakle, u državu koja vrvi od organizovanog kriminala, njen prvi čovjek se ne plaši od kriminalaca već od PZP-a, jedne demokratske i evropske partije!

Pa naravno – mafijaši se ne plaše drugih mafijaša, već policije, pravde i demokratije! I mafijašima najviše smetaju svjedoci, oni nepotkupljivi, koji sa mafijom nikada nijesu bili “u talu”! Zato je nebitno koliko je PZP trenutno veliki ili mali – dogod postojimo bićemo glavna meta njegovog udara, i šef režima će uglavnom na nas bljuvati vatru. U pravu je Đukanović kad se hvali, uspio je da nas prepolovi. Ali se i dalje nervira kao da nas je tri puta više!!

Drugi je zaključak – da su naše posljednje političke aktivnosti pogodile “u sridu”. Vrijeme je dovelo sve demokratske snage na platformu koju već godinu dana zagovaramo – na platformu jedinstvenog demokratskog fronta. To jako nervira šefa režima. A od jedinstvenog opozicionog bojkota mu se diže kosa na glavi.

Treći je zaključak da ga je pismo koje je predsjednik PZP uputio ambasadoru SAD, g.Muru, jako pogodilo. Naravno, ne zato što je pismo neistinito, nebitno ili diplomatski neuko, kako Đukanović tvrdi! Jer da je ono takvo, zašto bi ga boljelo? Pismo ga je jako pogodilo jer se u njemu nalazi istina! A istine je da se u Crnoj Gori formirao široki konsenzus po pitanju njegove autokratske vladavine i u pogledu potrebe da se to hitno mijenja. I istina je da mu čak i nekadašnji saradnici danas kažu da je “pojeo državu”.

Nažalost, sve ovo ne bi izazvalo njegov današnji javni nastup, da šef režima ne osjeća sve veću regionalnu i međunarodnu izolaciju. Upravo se Đukanović vratio iz Nju Jorka pametniji – shvatajući da je nemoguće biti prijatelj sa Canetom i sa liderima koji tog Đukanovićevog intimusa nastoje dovesti pred lice pravde.

Dakle, nedavnim pismom lider PZP-a je samo rekao da je “Car go!”, a car je tada shvatio da to već odavno znaju svi u Berlinu, Londonu, Briselu i Vašingtonu. Zato prizemni rječnik, seoske doskočice i neskrivena mržnja kojom predsjednik Vlade obasipa Pokret za promjene i našeg lidera ukazuju na dubinu krize u kojoj se naš car danas nalazi. A u tu krizu ga nijesmo gurnuli mi iz PZP-a, već njegovi najbolji drugovi I poslovni partneri. Nadam se da shvata da ga iz te krize ne može izvući nikakav Šojgu, ministar za vanredne situacije, već samo povlačenje sa svih funkcija, i to brzo!

PzP, 1. oktobar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: