jump to navigation

Sve češće reakcije iz vlasti povodom bojkota September 27, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Opozicija neće bojkotovati izbore u Kotoru i na Cetinju, jer bi to bila još jedna potvrda njihove političke jalovosti i bezidejnosti, ocijenio je politički direktor Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić. On je kazao da opozicija, na žalost, i dalje za sve svoje političke promašaje krivi DPS.

„Ne shvataju da DPS ne može biti kriva zato što oni nemaju svoje programe, političke ideje ili energične pojedince koji nam mogu biti konkurencija“, rekao je Sekulić. On smatra da opozicija, sa sadašnjim političkim idejama koje se zasnivaju na negiranju svega što je urađeno u Crnoj Gori, uz uvrede koje nijesu svojstvene demokratskim društvima, nema što da traži na bilo kojim izborima.

„Oni su toga svjesni, a priča bojkotu izbora je samo još jedno priznanje njihove političke nemoći kakvu već dugo demonstriraju u Crnoj Gori“, kazao je Sekulić. On je ocijenio da su odnosi DPS-a i Socijaldemokratske partije korektni i da vladajuća koalicija funkcioniše dobro.

„Ono što su naše razlike, bez obzira po kojem pitanju se manifestuju, mogu samo da budu riješene na korist ukupnih demokratskih procesa u Crnoj Gori. Evropske i evroatlanske integracije su naš zajednički cilj i to je sasvim dovoljno da možemo bez problema da funkcionišemo kao koalicija“, naveo je Sekulić.

Upitan da prokomentarišete ocjene pojedinih analitičara da većina stranaka u Crnoj Gori svoj legitimitet ne temelji na političkim programima nego na kultu ličnosti, on je kazao da, ukoliko je to tačno, onda opozicione stranke imaju veliki problem, jer nemaju prave lidere.

„Naravno, naši analitičari zaboravljaju da osim dobrih lidera, partije moraju da imaju i dobre programe, viziju razvoja, unutrašnji demokratski kapacitet i još puno toga što čini ukupni politički ambijent u jednoj državi“, istakao je politički direktor DPS-a.

Upitan da je njegovim izborom za predsjednika Borda direktora „Pobjede“ prekšen Zakon o medijima, Sekulić je kazao da se i na tom primjeru pokazalo da se ne može sve urediti zakonom.

„Zakon je prekršen onoga trenutka kada nije bilo zainteresovanih za privatizaciju „Pobjede“, jer je setom medijskih zakona bilo predviđeno da list bude privatizovana za godinu od dana njihovog stupanja na snagu“, naveo je on.

Prema njegovim riječima, to ne znači da je država trebala da zaposlene zbog toga ostavi bez posla ili da zaključa „Pobjedu“.

„Naprotiv, mišljenja sam da je dobro što je država pokazala svoju odgovornost kao većinski vlasnik i što je pomogla da „Pobjeda“ , sa tradicijom dugom 65 godina, nastavi da funkcioniše“, istakao je on.

Sekulić je kazao da funkciju predsjednika Borda direktora neće obavljati profesionalno, ali da ga to neće amnestirati za sve ono što bude rezultat poslovanja „Pobjede“ u narednom periodu.

„Posebna vrijednost „Pobjede“ jeste činjenica da su svi oni koji su u njoj radili, a ja sam tamo bio zaposlen desetak godina, emotivno vezani za nju. Uostalom, to najbolje pokazuju i naše bivše kolege koje sada vode druge, konkurentske, novine“, naveo je on.

Sekulić je poručio da će „Pobjeda“ biti nezavisna i objektivna dnevna novina.

„Nemam prava da se miješam u uređivačku koncepciju „Pobjede“ i to neću raditi. Uostalom, bez obzira na uspone i padove, koje svaka novina sa istorijom dugom više decenija ima, ne treba zaboraviti da je crnogorska javnost jedini pravi sudija za svaku uređivačku ekipu ponaosob“, zaključio je on.

Izvor: Mina, 27 Septembar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: