jump to navigation

Ratko M Knezevic: Bojkot, jedino rjesenje September 25, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

“Ja se uvek zaprepastim i sazalim nad samim sobom kad pomislim sa kako malo znanja, sa kako mnogo predrasuda i opasnih prohteva sam nekad usao u zivot!” Ivo Andric

Dakle, istorija nam je od 1996 ocigledno puna promasaja, gresaka, laznih nadanja, razlicitih ega i umisljenih velicina,
politicke kombinatorike koja nije vodila nicemu, pogresnih meta i dobrih puteva do njih, pravih meta a pogresnih puteva..a nadasve se vidi, nazire “gornja ruka” lukavog, pokvarenog Rastocanina koji nas je/vas je, sve izradio koristeci novac najprljavijeg i najkrvavijeg moguceg porijekla, koji su u vrecama donosili Cane i Vesko Barovic i potkupljivali koga su mogli (cast izuzetcima ima ih) i na UDBINO sirenje lazi, dezinformacija, podmetanja, podvala, “spica” sto bi rekli u Podgorici.

Sad kad smo utvrdili da su u ‘cara Trojana kozje usi”, kad su maske dobrano pale, sta sad ?!

Jedini je nacin, da se operemo za greske, promasaje, propustene sanse i izgubljene godine da zbacimo mafiju sa vlasti koja sustavno, dugorocno, krade, zlostavlja -sada vec otima kao pred smrt – ovu jadnu, napacenu, spaljenu zemlju.

To treba da je sveti cilj svakog gradjanina Crne Gore, kako se god nacionalno osjecao i opredeljivao,gdje god bio, kako god zivio – i, jos – kakav god udio imao u stvaranju ove nemani koja prozdire sve sto je zdravo u nasoj tradiciji, u nasoj genetici, i sto bi moglo preteci u nasoj buducnosti trujuci nas iz dana u dan, i ne samo kadmijumom.

Bojkot institucija ove mafijine piramide moci – zasnovan na izbornim prevarama, otetom svercerskom i prljavom novcu,
kontroli UDBE, sirenju straha od nocnih ubica koji za slobodnu licencu trgovine narkoticima, ubijaju sa ledja po haustorima – jedini je nacin da se odupremo kao ziva bica, kao slobodno misleci ljudi.

Bojkot se mora institucionalizirati i kao takav ponuditi Parlamentarnim partijama, Vanparlamentarnim partijama, slobodnim medijima, gradjanima Crne Gore, a time i medjunarodnoj javnosti.

Svaki pojedinac, partija, organizacija koja izadje iz jednom nametnutog BOJKOTA treba biti kaznjena prezirom kao sto su, pada mi na pamet, Knuta Hamsuna, svog kucnog, najpopularnijeg pisca, svojevremeno kaznili Norvezani za saradnju sa Hitlerom, zatrpavajuci ga stotinama, hiljadama njegovih knjiga koje su imali u kucnim bibliotekama, i koji se nakon toga – ubio. Jer, ovo jeste okupacija. Prava okupacija u kojoj mi zivimo, koju zivimo.

Mafija nam je srusila sve vrijednosti, nametnula svoj kod koji jedinu “vrijednost” ima u onoj “u se, na se i poda se”. Srusimo mi njih vec jednom, jedinom pravom linijom odbrane i razgranicenja – sa vrijednoscu oko koje se valjda svi slazemo – MI NECEMO S NJIMA!

Mozemo li Crnogorci, Srbi, Bosnjaci, Hrvati, Albanci?

Mozemo li?

Ja mislim da mozemo. Neka se stvari dese!

FB profil, 12. septembar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: