jump to navigation

Za koga će glasati radnici cetinjske Košute ako se ispune njihovi zahtjevi? September 22, 2009

Posted by montenegrobojkot in Uncategorized.
Tags:
trackback

Više od hiljadu i po bivših radnika “Košute” zaprijetilo je Vladi da će bojkotovati predstojeće lokalne izbore na Cetinju ili će glasati za opoziciju, ukoliko do tada ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Radnici bivše “Košute” svakog ponedjeljka okupljaju se ispred rezidencije predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, a od juče, u rješavanju zahtjeva, koje su uputili državi, zastupa ih Blagota Mitrić.

Mitrić je, kako su kazali radnici, “za sada dobio skromni avans, a ostalo će mu biti plaćeno od novca koji dobiju kad budu ostvareni njihovi zahtjevi”.

Bivši radnici “Košute” već više od godinu traže da se radnicima, koji su bili na spisku utvrđenom prilikom podnošenja prijave Privrednom sudu za upis za transformaciju u dioničarsko društvo, omogući upis tada utvrđenog broja akcija, isplatu šest prosječnih zarada i odgovarajuće otpremnine, povezivanje radnog staža za sve zaposlene tog ili preduzeća u koje je “Košuta” u posljednjoj deceniji preimenovana, kao i da im se za godinu radnog staža isplati po 300 eura.
Radnici su najavili novi zbor radnika za naredni ponedjeljak, ovog puta u krugu fabrike, a prisustvovaće mu i pravni zastupnik Blagota Mitrić.

Vijesti, 22. septembar

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: